ET

Waaruit bestaat het Energietransitie Talent Programma bij ORMIT?

 1. Je krijgt je eigen ORMIT coach (naast je managers op je opdrachten)
 2. Je neemt deel aan intervisie met je medetrainees met wie en van wie je veel kunt leren
 3. Je krijgt ruim 26 trainingsdagen gedurende twee jaar
  Je vervult 2 à 3 uitdagende opdrachten bij toonaangevende bedrijven
 4. Aan het einde van je talent programma krijg je loopbaancoaching aangeboden om precies die vervolgstap te zetten die bij jou past!

Wil je meer weten over de opbouw van onze Traineeships en Talent Programma’s? Maak dan nu kennis tijdens een Online ORMEET of één van onze andere events.

Wat leer ik tijdens de trainingen?
Tijdens je traineeship volg je ongeveer 26 trainingsdagen verspreid over 2 jaar. Deze zijn enerzijds gericht op het ontwikkelen van je soft-skills en project managementskills. Denk hierbij aan: communicatieve vaardigheden, optimaal teamwork, het ontwikkelen van jouw (persoonlijk) leiderschapsskills en skills gericht op project en change management. Anderzijds boosten we via trainingen jouw kennis over de energietransitiemarkt. Deze trainingen verzorgen we samen met partners met grote expertise op dit gebied, zoals P2. Denk bijvoorbeeld aan een training ketenregie en stakeholdermanagementtrainingen binnen de energietransitie. We willen ook samen met jou kijken naar welke trainingen er verder van grote toegevoegde waarde zijn op dit gebied. Het is immers een startende track binnen ORMIT waarin je kunt meedenken.
Hoe verhoudt dit programma zich ten opzichte van de Multicompany Programma's?
Het Energietransitie Talent Programma is voortgekomen uit de Multicompany programmas: Management Traineeship en Young Professional Program. Een deel van de trainingen en intervisies volg je zowel met trainees uit het Energietransitie Talent Programma als uit de Multicompany programma's. Echter, jouw focus is onderscheidend. Als talent in het Energietransitie Talent Programma krijg je voorrang op opdrachten binnen sustainability en de energietransitie. Ook krijg je naast de ‘reguliere’ trainingen aanvullende trainingen over de energietransitiemarkt. Je gaat je echt profileren als een young professional die in deze markt impact wil maken en zijn/haar carrière daarin wil en kan voortzetten als future leader.
Bij welke organisaties ga ik aan de slag?
Je komt twee jaar in dienst bij ORMIT, specialist in talent- en leiderschapsontwikkeling. Wij werken samen met een continu verschuivend netwerk van ongeveer 30 organisaties. Onderdeel van dit participantennetwerk vormen o.a. GVB, BAM, Essent, Gemeente Den Haag, Qbuzz, Shell en Enexis. ORMIT is continue opzoek naar nieuwe organisaties met wie wij kunnen samenwerken. Voor het Energietransitie Talent Programma zijn dit organisaties zowel in de publieke sector zoals gemeenten, Waterschappen en provincies als in de commerciële sector zoals bijvoorbeeld Eneco of Liander.
Wat zijn voorbeelden van opdrachten binnen het Energietransitie Talent Programma?

Idealiter zijn dit opdrachten die direct te maken hebben met de energietransitie. En je projecten worden gedurende je programma steeds uitdagender! Denk aan:

 • Project Management Ondersteuner cost reduction green energy
 • Project Management Ondersteuner duurzame mobiliteit
 • Implementatiemanager stadswarmte
 • Manager verduurzaming gebouwde omgeving
 • Junior Consultant energietransitie
 • Change Manager klantvraag duurzame alternatieven
 • Project Management Ondersteuner waterstofprojecten
 • Project Management Ondersteuner ondergrondse inrichting van de stad
 • Projectmanager Smart Grid & Innovation
Wat zijn de uitdagingen in de energietransitie ?

Door het klimaat akkoord van Parijs heeft de energietransitie invloed op overheden in alle niveaus. Over de daar bijbehorende uitdagingen schreef Wouter (deelnemer aan het Energie Talent Programma) een blogpost. Lees hem hier!

Kunnen dit ook andere opdrachten zijn?

Ja. Je wordt onderdeel van ORMIT waarin persoonlijk leiderschap en talentontwikkeling centraal staan. De focus binnen het Energietransitie Talent Programma ligt op het bijdragen aan een toekomstbestendige en duurzame toekomst waarbij wij samen willen inzetten op 2 à 3 opdrachten binnen de energietransitie (direct of indirect). Omdat dit programma een nieuwe track binnen ORMIT betreft, is het goed om te weten dat je ook aangesloten bent bij het bredere Multicompany Management Traineeship. Dat kan betekenen dat je een opdracht uitvoert vanuit het bestaande netwerk en bij een organisatie zonder affiniteit met de energietransitie. Wel streven wij er natuurlijk naar om passende opdrachten binnen de energietransitie of andere duurzame opdrachten te vinden. Ten opzichte van MCP heb jij iig voorrang op opdrachten binnen duurzaamheid en sustainability. Hier werken wij gezamenlijk hard voor/aan! Wij beloven je dat jij je carrière in de energietransitie enorm kunt boosten via het ORMIT Energietransitie Talent Programma.

Heb ik invloed op de opdrachten die ik zal uitvoeren?

Voordat je wordt gematched op een opdracht, kijken we zo nauwkeurig mogelijk naar je kennis, ervaring en je ontwikkeldoelen. Er zijn veel mooie organisaties en opdrachten die enorm leerzaam zijn, waar je wellicht in eerste instantie niet zelf aan denkt. Daarom besluit onze ‘matchmakelaar’ waar jij aan je volgende opdracht gaat beginnen. Hierdoor zet je direct een stapje uit je comfortzone, iets wat voor het ontwikkelprogramma cruciaal is! Dus we zijn open en eerlijk. Je invloed op je opdrachten is klein. Voordeel is dat je niet zelf je opdrachten hoeft binnen te halen.

Wat ga ik verdienen? En wat zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden?

Je ontvangt een fulltime contract van 40 uur voor 26 maanden. Eventueel kun je daarna nog verlengd worden, om bijvoorbeeld nog een opdracht te doen of om een opdracht af te maken. Je ontvangt een bruto maandsalaris van 2.619 Euro.
Onze belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarden in een notendop:

 • Een NS-businesscard
 • 27 vakantiedagen (waarvan er 7 worden uitbetaald in je salaris bovenop je brutoloon. Deze kun je tegen een gunstige regeling terugkopen)
 • 8 procent maandelijkse vakantietoeslag
 • Onder bepaalde omstandigheden kun je gebruik maken van een lease-auto en/of tweede huiskostenvergoeding.
  En… wist je dat het ontwikkelprogramma 45.000 euro waard is? Dat investeren we in jou!
Wat zoeken jullie in een talent voor dit programma?
 • Een sterke ‘groene’ ambitie en motivatie.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse én Engelse taal
 • Een afgeronde academische masteropleiding (MSc) op het gebied van sustainability. Denk hierbij aan: Energy Management, Global Business & Sustainability, Infrastructure and Green Cities, Sustainable Business & Innovation and Sustainable Energy Technology.
 • Fulltime werkervaring (maximaal 3 jaar) is een pré.
 • Naast je studie heb je je ontwikkeld via relevante nevenactiviteiten. Denk hierbij aan buitenlandervaring, bestuurservaring, relevante stages en bijbanen.
 • Je bent een energieke verbinder met kennis van zaken.
 • Je gaat uitdagingen binnen een complex stakeholderveld graag aan.
 • Je hebt een frisse blik en kunt meebewegen onder verschillende omstandigheden.
Ik heb al wat werkervaring, is dit talent programma geschikt voor mij?

Je kunt bij ORMIT solliciteren als je maximaal 3 jaar werkervaring hebt. Wij vinden een beetje werkervaring juist van grote toegevoegde waarde voor de uitdagende opdrachten die dit talent programma te bieden heeft. 

Want met wat werkervaring op zak weet je nog beter waar je tegen aanloopt op de werkvloer. En juist deze inzichten kun je gebruiken om de beste versie van jezelf te worden!

Meer informatie over het doen van een talent programma met werkervaring vind je hier.

Waarom zou je kiezen voor het Energietransitie Talent Programma?

De belangrijkste voordelen:

 • ORMIT is dé specialist op het gebied van talentontwikkeling en het versnellen van persoonlijke & professionele groei
 • Je ervaart een steile leercurve door verschillende opdrachten bij verschillende organisaties
 • Je ontwikkelt professionele duurzame skills als future leader en draagt direct bij aan een duurzamere wereld
 • Je leert samen met en van andere toptalenten
 • Door ervaringen bij verschillende opdrachtgevers én een uitgebreid bestaand netwerk, is het traineeship een kick-start van je carrière binnen een toekomstbestendige en duurzame wereld
 • Je gaat werken bij een Great-Place-to-Work waar fun, uitdaging en resultaten boeken hand in hand gaan!
Hoe ziet het selectieproces eruit?
 1. Het is ons doel om jouw sollicitatie zo snel mogelijk te beoordelen (binnen 7 dagen)
 2. Laat je kwaliteiten zien in onze online capaciteiten test
 3. In een online interview beoordelen wij jouw analytische skills en of er een wederzijdse match is
 4. Daarna nodigen wij jou uit op de ORMIT assessmentdag (wekelijks)
 5. We doen je aanbod en heten je welkom bij ORMIT! (startdatum in overleg)

 

Staat het antwoord op jouw vraag niet in de vacaturetekst en niet bij deze FAQ? Stuur dan een mailtje naar recruitment@ormit.nl of stuur een appje naar +31 (0)6 10 95 24 64.

energie transitie iconen